English | Spanish | Norwegian | Japanese

Tekst: Line Elizabeth Sagbak

Baol

Bardot

Bulsara

Født: 05.10.1974

Photo: Kenneth Baluba Sporsheim

Baol Bardot Bulsara ble født i Argentina, flyttet med sine foreldre til Europa da han var liten, først til Frankrike, og senere til Spania da han var 3-4 år gammel.

Baol har vært musiker, skuespiller, komponist og arrangør i mer enn 20 år. Han startet med å spille trommer, og da han var 16 år lånte han sin mors gitar og lærte å spille. Han hadde det svært gøy med å spille låter av sine favorittartister og startet å synge med på låtene.

Bulsara uttalte i et intervju at han fant et bedre kunstnerisk ståsted som sanger, enn gitarist. Han sier at han IKKE er noe gitarist, men at han spiller på gitar –det er en STOR forskjell på de to tingene!

Photo: Hernan Btesh Photography

Baol Bardot Bulsara er autodidakt (selvlært), men det er kjent at han har hatt noe profesjonell stemme- og sangundervisning.  Han har også hatt roller i teater, musikkteateroppsettinger og filmproduksjoner: «We Will Rock You», «Forever King Of Pops», «Rent» og «Esos Locos Fantasmas» (Them Crazy Ghosts)- En svært allsidig artist med mange ulike talenter!  Baol er også vokalist i bandet Strangers (Spania) og plateutgivelsen «Brand New Start» kom i november 2019 (Maldito Records).

Det er ingen enkel sak å sette Baol i en forhåndsdefinert bås, musikalsk eller på noen annen måte Han beskriver seg selv som en «musikkfanatiker». Som kosmopolitt er han en verdensborger både som artist og menneske.

Baol Bardot Bulsara hadde sin debut med TNT 22. November 2017 i Oslo Spektrum. TNT var OA for det legendariske bandet Scorpions. Publikum var svært spent på å endelig få vite hvem det var som hadde tatt over mikrofonen i TNT!  Det hadde vært mange forslag og diskusjon blant fansen i lang tid. Flere mente de hadde en ide om hvem denne «mystiske sangeren» kunne være …

En mørkkledd mann kom på scenen og gikk umiddelbart i gang med å synge «Invisible Noise»!! Vokalisten sang 2-3 sanger før han presenterte seg selv for publikum –og reaksjonene lot ikke vente på seg.

«Hva sa han navnet hans var…?  Bulsara…?  Kanskje det har noe med Freddie Mercury å gjøre? Det er da en klar Harnell- kvalitet i stemmen hans, er du ikke enig?» Det var mange kommentarer om den nye TNT – vokalisten! Det var et rush online etterpå for å finne info om denne mannen og artisten!

Selv om Bulsara har over 20 år i bransjen er det rimelig å tro at det må ha vært en opplevelse å presenteres for tusenvis av fans, og på et slikt venue- sammen med bandet han har hatt som en av sine favoritter siden han var tenåring!

Photo: Kenneth Baluba Sporsheim

Photo: Hans Martin Høydahl

Neste dag sto det å lese fra journalist Helle Stenkløv, Radio Rock: « Med mer øvelse vil Bulsara overgå Tony (Harnell) sin vokal på ganske kort tid». Baol fastholder at det ikke er mulig, han ønsker å gjøre sitt beste for å hedre Harnell, -og de klassiske låtene han elsker.

Baol Bardot Bulsara har flere ganger uttalt at TNT er blant hans favoritter. Det finnes en såkalt «status» på facebook som viser at Baol fremdeles har billetten til TNT konsert i Madrid fra 8.Mai 2005. Han rakk ikke den konserten, fordi han var for sent tilbake fra en annen konsert i Zamora (Nordvest-Spania) den 7. Mai.

Det kan helt klart påstås at det vil være en kjempeoverraskelse om Baol noensinne er for sent ute til en TNT konsert igjen… !!

Photo: Tovita Bråthen Razzi

Photo: Kjell Solstad

Intervju Hamar 28. september 2019. En uformell samtale med Baol Bardot Bulsara. Video: Birger Teigen – Intervju: Line Elizabeth Sagbak