English | Spanish | Norwegian | Japanese

Tekst: Line Elizabeth Sagbak

Ove

Husemoen

Født: 02.02.1978

Photo: Kenneth Baluba Sporsheim

Ove Husemoen er født på Lillehammer.

Han flyttet til Gjøvik som 16- åring, og hadde sin første betalte spillejobb samme året.  Han har bodd der siden.

I 20 og 30 årene spilte han bl.a. sammen med «Electric Highground», «Uncle Barrys Buncker», “springpeeper” og «Supernoia»

Ove Husemoen finner du også i Jolly Beggarmen. Sjangerbeskrivelsen forteller at det dreier seg om «Irsk Folkemusikk» (gitt ut i 2010)

Photo: Kenneth Baluba Sporsheim

Han har vært lydteknikker, – «Soundman» i 20 år.   Har jobbet som freelanser for noen av Norges største aktører i bransjen i 20 år. Ove Husemoen er også musikkprodusent. Mange kjenner han muligens best som en del av grunnmuren i TNT som bassist og i solobandet til Ronni Le Tekrø. I tillegg er Ove en dreven studiomusiker.

Som ung spilte Ove med andre musikere  i hans musikalske familie, (søsken og søskenbarn), gjennom årene og han lærte å spille både trommer, gitar- og selvsagt, bass. Ove Husemoen forteller selv at han som «minstemann» ble han tildelt den rollen i bandet ingen ville ha, som regel trommer og bass… Sånt lærer man musikk av! Han har et søskenbarn som er hjernen og fingrene bak “Norwegain wood series guitars”.

Mye av den musikalske inspirasjonen er den kjente 70- og 80-talls rocken som er blant annet Zeppelin, Yes, Deep Purple, AC/DC, Iron Maiden og Queen.  hvor den musikalske inspirasjonen for bassinstrumentet kommer fra.

TNT og klare planer om et soloprosjekt i nær fremtid, er svaret på spørsmål om aktive prosjekter. Vi venter i spenning på å høre resultatet!

Ove Husemoen er en solid og trygg bassist som stødig holder Rock`n`Roll Train godt på skinnene, sammen med trommeslager Diesel Dahl. Alle har vi hørt både gitarsoloer og trommesoloer med trøkk -og det er alltid en opplevelse, sant nok.. En bass-solo med skikkelig driv står også på ønskelista, så vi stoler på at musikeren og TNT bassisten Ove Husemoen kan hjelpe med den saken ASAP!

Ove Husemoen forteller at han er en «kosefisker» og liker å være mye ute i naturen, der hvor fangsten ikke nødvendigvis er det viktigste.! Husemoen har også langt på vei perfeksjonert bålbrennekunsten. Det stables og ventileres slik at verken folk eller omgivelser røyklegges. Det er åpenbart at kreativitet og nøyaktighet er en del av hverdagen også utenfor musikkvenues!

Photo: Arne Nordtømme